Email: contact@samaro.ro  Telefon: 0763 697 066

Despre noi

Compania Samaro are o experienta de peste 15 ani in domeniul prelucrarii si comercializarii rocilor naturale precum marmura, granit, travertin, onix si pietre semipretioase. De-a lungul timpului, am invatat ca pentru Gravura sau Monumente Funerare trebuie stapanita arta prelucrarii granitului, marmurii si a altor pietre naturale ce presupune o atentie deosebita la detalii. Acesta este unul din principiile ce stau la baza modului de lucru la noi, la Samaro.

Oferim clientilor nostri consultanta si indrumare in alegerea celor mai bune solutii, atat tehnice cat si artistice: culoarea pietrei naturale, tehnologiile de prelucrare, solutiile de montaj astfel incat rezultatul sa satisfaca cele mai inalte exigente.

Samaro este o afacere de familie care a acumulat o experienta de peste 20 de ani in tehnica prelucrarii pietrei naturale, de numele companiei se leaga seriozitate, calitatea lucrarilor executate, pasiunea pentru frumos. Sediul si atelierul sunt situate in Constanta, str. Theodor Burada nr. 40A, zona fiind bogata in piatra naturala de calitate.

Marmura

De mii de ani marmura naturala a fost folosita in decorarea spatiilor interioare si exterioare. Numele sau provine din grecescul marmoris si inseamna „a straluci”. La origini, marmura este o roca metamorfica, foarte dura si densa, compusa din particule fine de calcar sau dolomita. Variatiile de culori ale rocii se datoreaza substantelor straine care contribuie la formare sa. Astfel, marmura capata nuante si modele spectaculoase care ofera un aer aparte ambientului in care este aplicata. Este folosita cu succes la placarile exterioare si interioare, precum si la realizarea obiectelor decorative. Pentru o durata de viata mai lunga, este recomandat ca marmura sa fie folosita in zone cu trafic usor sau mediu. Pentru o intretinere corespunzatoare si pentru a evita degradarea prematura a marmurei, sunt recomandate tratamente de spalare cu detergenti speciali, lustruirea si impermeabilizare sau ceruire.

Granit

Granitul este una dintre cele mai valoroase pietre naturale folosita in constructii. La origini, este o roca magmatica formata din cristale sau granule de marime vizibila. Granitul se formeaza la adancimi mari si are in compozitie materiale dure, precum: cuartul, feldspatul, mica si alte minerale colorate. Rigiditatea si densitatea fac din granit o alegere ideala pentru utilizarea ca pardoseala, blaturi, glafuri, cat si pentru lucrarile executate in exterior. Granitul este alegerea perfecta pentru confectionarea blaturilor de bucatarie sau baie deoarece lucuiul sau rezista zgarieturilor, acizilor menajeri si diferentelor mari de temperatura. Diversitatea coloristica a granitului este foarte mare, de la cenusiu deschis pana la albastrui sau rosu. Cu duritate mare si cu absorbtie de apa scazuta, granitul natural este recomandat pentru folosirea cu succes la orice tip de placare: interior, exterior, orizontal sau vertical, precum si la realizarea obiectelor decorative, precum: blaturi, mic mobilier, fete de semineuri, monumente. Granitul rezista foarte bine la trafic intens, dar si la conditii atmosferice stresante.

Travertin

Travertinul este o roca poroasa de calcar, alcatuita din calcit, calcit slab magenzian si aragonit, care are o culoare galbuie pana la bruna. Roca de travertin ia nastere la gura unor izvoara termale care ies din calcare sau traverseaza roci bogate in carbonati. Travertinul are o finisare mata sau satinata, mai putin lucioasa decat marmura, care da o senzatie de „cald” suprafetelor pe care le decoreaza. In comert, travertinul se gaseste in doua variante: chituit si nechituit. Travertinul chituit este mai putin poros, porii fiind inchisi cu o substanta speciala de impermeabilizare. Spre deosebire de alte pietre naturale, travertinul nu necesita lustruire, avand un aspect mat, rustic.

Onix

Onixul face parte din grupa rocilor metamorfice si este rezultatul dizolvarii calcarului existent, cu ajutorul apei, si redepozitarii sale sub forma unui nou tip de roca. In pesterile de calcar, onixul se formeaza din picaturi de apa, ca stalacmitele si stalactitele. Onixul este o roca foarte fina si destul de fragila, care datorita texturii deosebite poate fi considerata o piatra semipretioasa. De-a lungul timpului, onixul a fost folosit atat pentru infrumusetarea bijuteriilor, cat si pentru decoarea spatiilor interioare si exterioare. Din punct de vedere cromatic, onixul acopera aproape intreaga paleta coloristica incepand de la alb cu usoare irizatii verzui pana la tonuri foarte inchise de maro-roscat. Caracterizat prin transluciditate, onixul poate fi pus in valoare cu ajutorul iluminarii din spate, creand adevarate tablouri de lumina si culoare.

0763 697 066